Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Mestské ovocné sady v Lučenci majú novú atrakciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Tomáš Halász

Nová atrakcia bola verejnosti sprístupnená 1. septembra, počas Dňa otvorených dverí v mestských ovocných sadoch.

Lučenec 5. septembra (TASR) - V Mestských ovocných sadoch v Lučenci pribudla k vlani sprístupnenému včeliemu apidomčeku nová atrakcia. Je ňou vyhliadkový ďalekohľad, ktorý návštevníkom poslúži na pozorovanie mesta i okolitej prírody.

"Do mestských ovocných sadov chceme prilákať obyvateľov i návštevníkov mesta, aby sem prišli relaxovať a prežiť zážitky, ktoré sady ponúkajú prostredníctvom apiterapie, genofondového sadu a vyhliadky na mesto," priblížila zámer zatraktívnenia priestoru primátorka mesta Lučenec Alexandra Pivková.

V sadoch je inštalovaná informačná tabuľa, ktorá ponúkne návštevníkom informácie o zraku a videní včiel. Pozorovanie okolia si môžu odskúšať prostredníctvom vyhliadkového ďalekohľadu a informačnej tabuľky o videní včiel.

Mesto Lučenec zrealizovalo rozvojový zámer s názvom Lučenec včelími očami s finančnou podporou Rozvojovej agentúry Banskobystrického samosprávneho kraja cez členský príspevok v Oblastnej organizácii cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie vo výške 2400 eur.

Nová atrakcia bola verejnosti sprístupnená 1. septembra, počas Dňa otvorených dverí v mestských ovocných sadoch. Pre všetkých návštevníkov je priestor v čase prevádzky prístupný zadarmo. Ďalekohľad však bude počas zimných mesiacov odinštalovaný.