Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mestskí policajti Prievidze vďaka obyvateľovi odhalili sprejera

Na snímke sprejer. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Išlo o obyvateľa mesta, ktorý sa k sprejovaniu bytoviek priznal a ako motív uviedol lásku.

Prievidza 12. marca (TASR) - Prievidzskí mestskí policajti zadržali muža, ktorý nasprejoval na dvoch bytových domoch na sídlisku Zapotôčky nápisy. Sprejera našli prostredníctvom obyvateľa mesta, ktorý jeho konanie ohlásil na tiesňovú linku mestskej polície a sledoval ho. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

K prípadu došlo začiatkom marca. "Muž na bočné steny bytového domu na Ulici M. Hurbana a Ulici I. Bajzu sprejom nakreslil dva nápisy Evička, tri srdcia a tzv. tag Eros," uviedla Krajčiová.

Oznamovateľ podľa nej mestským policajtom uviedol presný popis podozrivého aj jeho oblečenia, muž vošiel do jedného z vchodov domu na sídlisku, ktorý si otvoril kľúčom, a mal mať pri sebe fľašu s vínom. "Policajti našli pri tomto vchode odhodený strieborný sprej, na poschodí pri jednom z bytov i fľašu s vínom. Následným šetrením zistili, že podozrivý sa nachádza doma, jeho oblečenie zodpovedá popisu a je znečistené striebornou farbou, rovnako ako aj jeho ruky," priblížila.

Išlo o obyvateľa mesta, ktorý sa k sprejovaniu bytoviek priznal a ako motív uviedol lásku. "Pre podozrenie zo spáchania trestného činu ho mestskí policajti obmedzili na osobnej slobode a následne odovzdali privolaným príslušníkom Policajného zboru, ktorí prípad prevzali," dodala Krajčiová.