Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Mestskí policajti v Nitre riešili vyše 500 oznamov o nájdení zvieraťa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

V súvislosti s pohybom domácich zvierat na verejných priestranstvách sa mestskí policajti zamerali aj na kontrolu majiteľov psov.

Nitra 9. júla (TASR) – Nitrianski mestskí policajti vlani zaznamenali stovky výjazdov, pri ktorých asistovali či priamo zabezpečovali odchyt zvierat, ktoré sa voľne pohybovali na verejných priestranstvách. Ako sa uvádza v správe mestskej polície (MsP), celkovo šlo o 506 oznamov o nájdení zvieraťa.

Ďalšie prípady sa, naopak, týkali straty domáceho miláčika. „V minulom roku bolo v Nitre nahlásených 79 takýchto prípadov. Od občanov sme tiež prijali 139 podnetov o uhynutom zvierati. V týchto prípadoch sme zabezpečili odstránenie týchto zvierat cez zmluvného veterinára,“ informovala MsP.

V súvislosti s pohybom domácich zvierat na verejných priestranstvách sa mestskí policajti zamerali aj na kontrolu majiteľov psov. „Zamerali sa hlavne na prihlasovanie psov do evidencie mesta, kontrolu spôsobu prechádzania sa so psami a odstraňovania exkrementov z verejných priestranstiev. Za rok 2019 bolo vykonaných celkovo 1416 takýchto kontrol,“ uvádza sa v správe MsP.