Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Koronavírus sa u dvoch pacientov v Michalovciach nepotvrdil

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Michalovciach nemocnica preventívne vyčlenila celú lôžkovú kapacitu samostatného pavilónu iba pre infekčných pacientov.

Michalovce 28. februára (TASR) - Na infektológii michalovskej nemocnice vo štvrtok (27. 2) hospitalizovali dvoch nových pacientov, u ktorých vzniklo podozrenie z nakazenia koronavírusom. "Výsledky laboratórnych testov však ochorenie u žiadneho z nich nepotvrdili," uviedla hovorkyňa skupiny Svet zdravia Jana Fedáková.

Zároveň dodala, že na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Michalovciach nemocnica preventívne vyčlenila celú lôžkovú kapacitu samostatného pavilónu iba pre infekčných pacientov. "Hospitalizovaní pacienti z oddelenia dlhodobo chorých a geriatrie sú presúvaní do okolitých nemocníc alebo prepúšťaní domov," zdôraznila Fedáková. Celkovo už v michalovskej nemocnici hospitalizovali štyroch pacientov s podozrením na koronavírus. Ani u jedného sa doposiaľ choroba nepotvrdila.