Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Spoznávať Zemplín umožňuje nová mobilná aplikácia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Užívateľ sa prostredníctvom virtuálnej prehliadky dozvie aj informácie o vystavovaných dielach.

Michalovce 5. októbra (TASR) – Spoznávať Zemplín v online priestore a získavať informácie o aktuálnych podujatiach v regióne umožňuje nová mobilná aplikácia Zemplín región. Samospráva mesta Michalovce si ju nechala vytvoriť v rámci cezhraničného projektu Through Art We Ruin Borders – Umením búrame hranice spolufinancovaného zo zdrojov Európskej únie.

„Užívateľské menu aplikácie pozostáva z tejto ponuky: miesta v okolí, podujatia, tipy na výlety, tipy na relax, 3D prehliadky a položky obľúbené," priblížila Mária Stričková z odboru komunikácie, marketingu a kultúry michalovského mestského úradu.

Virtuálne prehliadky novootvorenej galérie v budove Zlatého býka, zrekonštruovanej v rámci rovnakému projektu, sú dostupné vďaka 3D kamere, ktorá je súčasťou vybavenia galerijných priestorov. Užívateľ sa prostredníctvom virtuálnej prehliadky dozvie aj informácie o vystavovaných dielach.

„Aplikácia po nainštalovaní zobrazuje užívateľovi takzvané push notifikácie na pripravované či plánované podujatia," doplnila Stričková.