Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nová florbalová hala bude zdobiť mesto Michalovce

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Florbal sa v Michalovciach výraznejšie rozvíja od roku 2008, keď skupina nadšencov založila florbalový klub Eastern Wings.

Michalovce 24. mája (TASR) – V areáli Základnej školy T. J. Moussona v Michalovciach v utorok slávnostne otvorili novú florbalovú halu. Výstavbu športoviska s celkovými finančnými nákladmi vo výške 575.000 eur podporil v rámci projektu Národný športový projekt Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) sumou 185.000 eur, zvyšok financovala samospráva z vlastných zdrojov. Prezident SOŠV Anton Siekel zároveň primátorovi Viliamovi Zahorčákovi udelil za významnú podporu rozvoja športu a športovej infraštruktúry historicky prvú Cenu prezidenta SOŠV. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Mária Stričková.

Jednopodlažná oceľová hala s pôdorysnými rozmermi 24 krát 44 metrov má výšku deväť metrov. Hlavný vstup upravený bezbariérovo vedie z existujúcej spevnenej plochy školského dvora. Objekt je s budovou školy prepojený spojovacou chodbou, čo umožňuje využívať existujúce školské šatne a hygienické zariadenia aj pre halu. Stavebné práce trvali osem mesiacov, ukončili sa koncom minulého roka. "Prednostne slúži michalovským florbalistom, prebiehajú tu tréningy, zápasy a turnaje, ale slúži aj na vyučovanie hodín telesnej a športovej výchovy, žiacke tréningy bedmintonu, vybíjanej či atletiky," doplnila Stričková.

Podľa Siekela je nová hala "moderným športoviskom", ocenil však aj celkový prístup samosprávy k budovaniu športovej infraštruktúry. "Cesta Michaloviec v oblasti športu je jednoznačným príkladom pre ostatných," skonštatoval.

Florbal sa v Michalovciach výraznejšie rozvíja od roku 2008, keď skupina nadšencov založila florbalový klub Eastern Wings. "V súčasnosti v klube trénujú kategórie mladšej a staršej prípravky, mladší žiaci, starší žiaci, dorastenci, juniori a tiež dievčenské kategórie," ozrejmila Stričková s tým, že zatiaľ najväčším úspechom klubu je prvenstvo juniorov v regionálnej lige v aktuálnej sezóne, čím si zabezpečili postup do extraligy Slovenska. Traja starší žiaci, traja dorastenci a dvaja juniori z michalovského klubu sú tiež reprezentanti Slovenska.