Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Michalský jarmok v Hlohovci tento rok neusporiadajú

Ilustračné foto. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Dôvodom je predpoklad, že hromadné podujatia nad 1000 účastníkov nebude možné z preventívnych dôvodov v súvislosti s novým koronavírusom organizovať až do konca roka.

Hlohovec 31. mája (TASR) - Zástupcovia mesta Hlohovec na uplynulom zasadnutí krízového štábu prijali definitívne rozhodnutie týkajúce sa tradičného Michalského jarmoku. V septembri sa 27. ročník tohto podujatia neuskutoční, informovalo mesto na webovej stránke.

Dôvodom je predpoklad, že hromadné podujatia nad 1000 účastníkov nebude možné z preventívnych dôvodov v súvislosti s novým koronavírusom organizovať až do konca roka. "Pre organizátorov takýchto podujatí je to jasný signál. Reagoval aj Hlohovec a prerušil všetky prípravy na jarmok, ktoré začali už koncom januára," uviedlo mesto.

Prípravný tím sa od začiatku roka zaoberal novinkami a zmenami v organizácii jarmoku, predajcovia už zasielali prihlášky so žiadosťami o pridelenie trhového miesta a začínal sa rysovať už aj samotný program.

"Rozsah a charakter takéhoto podujatia si vyžaduje dlhodobú prípravu a neumožňuje nám vyčkávať ďalšie týždne. Preto sme sa rozhodli reagovať na zverejnené informácie a jarmok neorganizovať. Záleží nám na tom, aby všetci, ktorých sa konanie jarmoku týka, neboli naďalej v neistote," informoval prednosta mestského úradu Tomáš Borovský.