Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Miera pozitivity v Poprade je 0,17 percenta, mesto otvorilo školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Radnica poskytne respirátory FFP2 zhruba 700 zamestnancom spomínaných škôl.

Poprad 8. februára (TASR) – V Poprade otestovali na ochorenie COVID-19 od piatka do nedele (5. – 7. 2.) celkovo 3400 ľudí, z toho boli šiesti pozitívni. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke s tým, že miera pozitivity je na úrovni 0,17 percenta.

Radnica zabezpečila tri mobilné odberné miesta v Aréne Poprad, ktoré slúžili predovšetkým na otestovanie jedného zákonného zástupcu a všetkých zamestnancov škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová, od pondelka otvorili materské školy, prvý stupeň základných škôl a dve základné umelecké školy (ZUŠ). Samospráva ozrejmila, že v ZUŠ bude prezenčné vyučovanie len pre žiakov prvého až štvrtého ročníka v individuálnej forme okrem speváckych a dychových odborov.

Radnica poskytne respirátory FFP2 zhruba 700 zamestnancom spomínaných škôl. „Nemocnica Poprad ponúkla mestu pomoc v podobe 4000 rúšok menšej veľkosti pre žiakov do škôl v prípade nevyhnutnosti (ak dieťa zabudne, stratí a podobne) a pre deti zo sociálne slabších rodín, ktoré dnes roznesú zamestnanci mesta,“ dodala samospráva.