Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Miestny úrad v bratislavskom Starom Meste funguje v obmedzenom režime

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Mestská časť zároveň upozorňuje, že pri vstupe na úrade je potrebné preukázať sa certifikátom COVID-19 s negatívnym výsledkom.

Bratislava 2. novembra (TASR) – Miestny úrad v bratislavskom Starom Meste funguje aj naďalej v obmedzenom režime, pri vstupe do budovy je zároveň potrebné preukázať sa certifikátom s negatívnym výsledkom z testovania na ochorenie COVID-19. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.

"Miestny úrad aj tento týždeň bude fungovať v obmedzenom režime. Pre občanov je otvorené len centrum služieb občanom, stavebný úrad a matričný úrad, ale len v upravenom čase," približuje samospráva, ktorá zároveň zverejnila úradné hodiny predmetných oddelení.

Mestská časť zároveň upozorňuje, že pri vstupe na úrade je potrebné preukázať sa certifikátom COVID-19 s negatívnym výsledkom. Osoba sa môže preukázať buď potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 29. októbra do 1. novembra, alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva SR s negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 vykonaným v rovnakom termíne. Umožnený vstup bude aj tomu občanovi, ktorý sa preukáže, že podlieha niektorej z ďalších výnimiek, na ktoré sa obmedzenie v zmysle vyhlášky nevzťahuje.

Miestny úrad v Ružinove bude tento týždeň obyvateľom k dispozícii telefonicky alebo elektronicky, s výnimkou pondelka, keď je úrad pre dezinfikovanie po celoplošnom testovaní uzatvorený. "Jednotlivé odbory nebudú k dispozícii ani telefonicky. V prípade potreby sa na ne môžete obracať e-mailom," poznamenáva mestská časť s tým, že od utorka (3. 11.) môžu jednotlivé oddelenia kontaktovať občania aj telefonicky.

Zatvorený je po testovaní a pre následné hygienické opatrenia v pondelok aj miestny úrad v Novom Meste. V ostatných dňoch bude občanom k dispozícii podateľňa, ohlasovňa pobytu a matrika, bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mestskej časti.

Bežné stránkové dni na miestnom úrade v Petržalke sú naďalej zrušené. K dispozícii je podateľňa, pokladnica a matrika, o ich fungovaní informuje samospráva na webovej stránke. Všetky mestské časti zároveň pripomínajú dodržiavanie opatrení v podobe rúška, dezinfekcie rúk a odstupov.