Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Milovníci strašidiel sa stretnú na Martinskom vrchu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

V stredu 31. októbra sa vo večerných hodinách uskutočnia strašidelné halloweenske prehliadky bývalých kasární pod Zoborom, ktoré pripravilo mesto Nitra a Nitrianska organizácia cestovného ruchu.

Nitra 15. októbra (TASR) – Milovníci strašidiel sa zídu v areáli Martinského vrchu v Nitre. V stredu 31. októbra sa vo večerných hodinách uskutočnia strašidelné halloweenske prehliadky bývalých kasární pod Zoborom, ktoré pripravilo mesto Nitra a Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR). „Tajomnú atmosféru podčiarknu svetielka, lampáše, tekvice, mátohy a strašidelné príbehy o strašidlách spod Zobora, ktoré porozpráva náš sprievodca,“ informovala Dana Póčiková z NOCR.

Návštevníci si budú môcť vybrať z dvoch typov prehliadok. Prehliadka pre peších sa začne o 17. a o 19. hodine pred bránou Martinského vrchu na Dobšinského ulici, kde bude na návštevníkov čakať sprievodca. Pripravená je aj halloweenská jazda turistickým vláčikom s odchodom o 18. hodine zo Svätoplukovho námestia spojená s prehliadkou Martinského vrchu. „Lístok na prehliadku turistickým vláčikom je potrebné si zakúpiť vopred z dôvodu obmedzenej kapacity vláčika,“ upozornila Póčiková.