Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Minister vnútra diskutoval s primátorom Bratislavy o situácii

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Foto: TASR – Jaroslav Novák

Z pohľadu hlavného mesta treba podľa primátora zabezpečiť ochranné pomôcky pre zamestnancov sociálnych zariadení, zamestnancov Odvozu a likvidácie odpadu (OLO) a pohrebnej služby.

Bratislava 25. marca (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) sa v stredu stretol s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom. Hlavnou témou ich rozhovorov bolo čo najlepšie zvládnutie situácie v súvislosti so zastavením šírenia nového koronavírusu. Na stretnutí sa zúčastnil aj štátny tajomník rezortu Lukáš Kyselica. Ministerstvo vnútra (MV) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

"Minister vnútra ubezpečil primátora Bratislavy, že novovzniknutý permanentný krízový štáb sa bude zaoberať podnetmi a návrhmi miest a obcí v súvislosti s riešením situácie," priblížilo MV SR. Zabezpečená má byť podľa ministra aj pravidelná komunikácia medzi štábom a samosprávou, aby všetky opatrenia mohli byť efektívne uplatňované v praxi.

Z pohľadu hlavného mesta treba podľa primátora zabezpečiť ochranné pomôcky pre zamestnancov sociálnych zariadení, zamestnancov Odvozu a likvidácie odpadu (OLO) a pohrebnej služby. Vallo tiež informoval o tom, že na území Bratislavy je asi 4000 ľudí bez domova, pre ktorých magistrát vytvoril pre prípad potreby kontajnerové mestečko.