Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

HROZIA JEJ ROKY ZA MREŽAMI: 19-ročné dievča napadlo policajta

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na výzvy, aby sa upokojila a prestala byť agresívna, podľa polície nereagovala.

Šamorín 25. októbra (TASR) - Vyšetrovateľka z Dunajskej Stredy obvinila mladú ženu z prečinu útoku na verejného činiteľa. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Policajti zo Šamorína boli v sobotu (23. 10.) privolaní k miestnemu nočnému baru, kde malo dochádzať k rušeniu nočného pokoja. „Policajnú hliadku požiadala o súčinnosť skoro ráno mestská polícia. Počas toho, ako sa policajti rozprávali so 42-ročnou ženou, im jej 19-ročná dcéra vulgárne nadávala. Dôvodom mal byť údajný útok na jej brata ešte pred príchodom polície. Dievčina zrazu vykročila spoza matky a zovretou päsťou trafila do tváre člena hliadky," uviedla Antalová.

Ako doplnila, na výzvy, aby sa upokojila a prestala byť agresívna, nereagovala. "Neustále hliadke nadávala a snažila sa ju ďalej napádať. Policajti boli nútení ju spacifikovať a nasadiť jej putá. Následne ju eskortovali na policajné oddelenie. Pri útoku policajt utrpel zranenie, ktoré si vyžiadalo jednorazové ošetrenie," informovala krajská policajná hovorkyňa.

Páchateľovi takéhoto útoku môže v zmysle zákona hroziť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Policajti ženu riešili v tzv. superrýchlom konaní a v pondelok sa postavila pred sudcu.