Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Mladé spevácke talenty sa predstavia na súťaži vo Vrábľoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Medzinárodná spevácka súťaž Imricha Godina Iuventus Canti vznikla v roku 1993.

Vráble 22. apríla (TASR) - Slávnostným otvorením sa v pondelok začal vo Vrábľoch 25. ročník medzinárodnej speváckej súťaže Imricha Godina Iuventus Canti. "Týždeň trvajúce podujatie je venované klasickému sólovému spevu. Na súťaži sa predstavia mladí speváci z rôznych krajín spolu v siedmich kategóriách," uviedli organizátori zo Základnej umeleckej školy Imricha Godina vo Vrábľoch.

Ako doplnili, predsedom odbornej poroty je koncertný a operný spevák Miroslav Dvorský. Ďalšími porotcami sú operní speváci z Chorvátska, Českej republiky, Poľska a Slovenska. "V pondelok, stredu a piatok o 18.00 h si môžu návštevníci podujatia vypočuť koncerty víťazov jednotlivých kategórií," pripomenuli organizátori.

Medzinárodná spevácka súťaž Imricha Godina Iuventus Canti vznikla v roku 1993. Jej cieľom je prispievať k zvyšovaniu umeleckej úrovne spevu na umeleckých školách, a tým napomáhať výchove mladých spevákov. "Súťaž vyhlasovanú ministerstvom školstva sa každoročne organizuje na počesť slávneho vrábeľského rodáka, operného speváka európskeho mena a významného pedagóga Imricha Godina. Pre mnohých mladých spevákov znamená úspešný štart na Godinovej speváckej súťaži rozhodujúci krok na profesionálnu dráhu," dodali organizátori.