Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

OBRAL MANŽELOV O 10 EUR: Teraz mu hrozí až 12 rokov za mrežami

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mladík sa dobýjal do spálne manželov a žiadal ich, aby mu dali peniaze.

Davidov 25. novembra (TASR) – Trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov hrozí 21-ročnému mužovi z obce Davidov v okrese Vranov nad Topľou, ktorý v stredu (24.11.) pod hrozbou násilia získal od miestneho manželského páru desať eur. O prípade TASR informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Mladík mal krátko po polnoci v jednom z rodinných domov v obci búchať na uzamknuté dvere spálne manželov a žiadať ich, aby mu dali peniaze. "Vyhrážal sa im, že ak tak neurobia, zabije ich. Mladík nakoniec dvere rozkopal, vošiel dnu do izby a s nožom v ruke opätovne žiadal peniaze," priblížila hovorkyňa s tým, že žena v obave o ich život dala agresívnemu mužovi desať eur. Mladý Davidovčan mal aj potom opakovať, že manželov zabije a všetko v dome porozbíja.

"Po príchode policajnej hliadky na miesto udalosti bol mladý muž zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia," doplnila Ligdayová s tým, že okresný vyšetrovateľ mladíka obvinil zo zločinu lúpeže a z trestného činu nebezpečného vyhrážania a spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie.