Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Obnovu zariadenia rezortu obrany v Novej Polianke už dokončili

Rekreačné zariadenie v Novej Polianke, archívne foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Projekt stál viac ako päť miliónov eur.

Bratislava 12. augusta (TASR) – Rekonštrukčné práce na rekreačnom zariadení rezortu obrany v Novej Polianke už dokončili. Celý objekt novovybudovaných kúpeľov je skolaudovaný s povolením na užívanie a od 3. augusta je otvorený ubytovací úsek. Celkové vyťaženie ubytovacích kapacít sa plánuje koncom mesiaca. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Hĺbková rekonštrukcia je už dokončená. Aktuálne sa realizuje už iba dozariaďovanie niektorých častí interiéru, napríklad reštaurácie či vybavenia zdravotného úseku," priblížila hovorkyňa.

Bývalé vedenie rezortnej akciovej spoločnosti Horezza, ktorá objekt spravuje, pôvodne plánovalo ukončiť rekonštrukciu zariadenia Nová Polianka k 1. aprílu. Podľa MO SR sa mu to nepodarilo pre zlú manažérsku činnosť. „Naopak, zanechali v spoločnosti množstvo neriešených problémov," poznamenala Kovaľ Kakaščíková. Rekonštrukciu podľa nej výrazne urýchlilo až nové vedenie Horezzy, ktoré nastúpilo začiatkom mája.

Rekonštrukciu niekdajšieho špeciálneho lekárskeho pracoviska pre vojakov ohlásili v októbri minulého roka. Zariadenie, ktoré je zároveň národnou kultúrnou pamiatkou, má po obnove disponovať kapacitou 141 lôžok a vytvoriť tiež priaznivé podmienky na liečenie nešpecifických ochorení najmä dýchacích ciest. Projekt stál viac ako päť miliónov eur.