Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Ministerstvo obrany pripravuje obnovu v prešovských kasárňach

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Súčasťou stavebných prác bude aj vytvorenie priestorov na požadovaný stupeň utajenia.

Bratislava 13. decembra (TASR) - Ministerstvo obrany (MO) SR hľadá dodávateľa stavebných prác na komplexnú rekonštrukciu budovy v Sokolovských kasárňach v Prešove. Vzniknúť tam majú nové priestory pre prápor ISTAR. Predpokladaná hodnota zákazky realizovanej formou užšej súťaže je vyše 4,5 milióna eur bez DPH. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 20. januára 2022. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"Cieľom navrhovanej investičnej akcie je vytvoriť vhodné a legislatívnym podmienkam vyhovujúce administratívne, hygienické a iné priestory pre príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky," približuje rezort v opise verejného obstarávania. Dopĺňa, že budovu nadobudol v roku 1914 a v súčasnosti nie je využívaná, keďže je morálne a fyzicky opotrebovaná.

Projektová dokumentácia rieši vytvorenie nových priestorov pre prápor ISTAR a zrekonštruovanie priestorov tak, aby zodpovedali súčasným požiadavkám pre kancelárie, šatne, zbrojné sklady, sociálne zariadenia, učebne a kuchynky. Súčasťou stavebných prác bude aj vytvorenie priestorov na požadovaný stupeň utajenia.

Rezort zákazku realizuje formou užšej súťaže. "Záujemcovia v prvej fáze predkladajú doklady vyžadované na preukázanie splnenia podmienok účasti v súlade s oznámením o vyhlásení verejného obstarávania a v druhej fáze budú záujemcovia, ktorí splnili podmienky účasti, vyzvaní na predloženie ponúk," vysvetlil. Druhá fáza užšej súťaže bude v utajenom režime, pretože zákazka obsahuje citlivé informácie stupňa utajenia "Vyhradené".