Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Požiar vo vojenskej nemocnici v Ružomberku je pod kontrolou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nikto z pacientov ani personálu nebol ohrozený na živote, všetci sú v poriadku.

Ružomberok 17. októbra (TASR) – V Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku evakuovali pacientov v súvislosti s požiarom strechy na jednom z pavilónov. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"V nedeľu, približne o 7.30 h vypukol v podkroví chirurgického pavilónu Ústrednej vojenskej nemocnice SNP - FN v Ružomberku požiar. Podľa doterajších zistení bol príčinou elektrický skrat. Požiar bol lokalizovaný a uhasený, avšak približne po dvoch hodinách došlo znovu k vznieteniu," informovala hovorkyňa s tým, že požiar je už pod kontrolou.

Vojenská nemonica v Ružomberku pre požiar pozastavila časť operácií

Vojenská nemocnica podľa nej začala okamžite s evakuáciou pacientov podľa evakuačného plánu za súčinnosti zdravotníckych zariadení v okolí. Nikto z pacientov ani personálu nebol ohrozený na živote, všetci sú v poriadku.

"Na mieste zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru Žilina, prítomná je tiež Vojenská polícia. O stav pacientov a personálu sa ihneď zaujímal aj minister obrany SR Jaroslav Naď," doplnila Kovaľ Kakaščíková.


Požiar v ÚVN v Ružomberku likvidovalo 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov



Pri požiari strechy Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku zasahovali takmer tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Krátko po 14.00 hodine sa im ho podarilo lokalizovať. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.



"Požiar vypukol krátko pred 7.30 h, pričom hasičom sa ho podarilo zlikvidovať. Približne po dvoch hodinách však došlo k opätovnému rozhoreniu požiaru. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že plamene zachvátili strechu chirurgického pavilónu. Pacienti a personál boli z tohto pavilónu presunutí do inej časti nemocnice," uviedla Križanová.

Ako dodala, na mieste zasahovali hasiči z Ružomberka, Liptovského Mikuláša, Martina, Dolného Kubína, zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Likavka, Lisková, Martinček a Černová.

Ako ďalej uviedla, zasahujúci hasiči sa snažili požiar lokalizovať, vzhľadávali skryté ohniská a rozoberali strešnú konštrukciu. Veliteľ zásahu na mieste udalosti zriadil riadiaci štáb. Pri udalosti sa doposiaľ nikto nezranil.