Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Mobilné odberové miesto pred bojnickou NsP je otvorené dlhšie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Občania môžu na mobilnom odberovom mieste pred nemocnicou absolvovať i testovanie na nový koronavírus PCR testom.

Bojnice 10. decembra (TASR) - Mobilné odberové miesto na testovanie antigénovými testami na nový koronavírus pred Nemocnicou s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach je po novom otvorené dlhšie. Občania ho môžu absolvovať v pracovné dni od 12.00 h do 20.00 h, informoval Jozef Stopka z NsP v Bojniciach.

Nemocnica predĺžila hodiny na testovanie v snahe vyjsť v ústrety občanom, ktorí chodia do práce, ako i pre veľký záujem o testy, uviedol Stopka. "Naďalej platí, že na odber je potrebné sa objednať telefonicky počas pracovných dní v časoch od 7.00 h do 12.00 h a od 12.30 h do 14.30 h na telefónnom čísle 046/5112161, prípadne elektronicky na stránke objednatvysetrenie.sk," doplnil Stopka.

Občania môžu na mobilnom odberovom mieste pred nemocnicou absolvovať i testovanie na nový koronavírus PCR testom. Testy robia zdravotníci v pondelok a v piatok od 7.30 h do 10.30 h, v utorok, stredu a štvrtok od 7.30 h do 11.00 h. "Na odber vzoriek PCR testami je však potrebné sa objednať prostredníctvom svojho ošetrujúceho lekára, prípadne cez tzv. COVID pas," upozornil Stopka.

Záujem o testovanie zo strany občanov, nielen z okresu Prievidza, ale aj z ďalších okresov, označil Stopka za obrovský aj vzhľadom na to, že odbery vykonávajú zdravotníci po pracovnej dobe mnohých záujemcov.