Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Moldava nad Bodvou chystá v roku 2021 viacero investícií

Ilustračné foto. Foto: Moldava nad Bodvou

Prebytok bežného rozpočtu chce Moldava nad Bodvou použiť na krytie schodku – toho kapitálového.

Moldava nad Bodvou 27. decembra (TASR) – Výstavbu novej športovej haly, materskej školy či atletickej dráhy plánuje v budúcom roku mesto Moldava nad Bodvou. Na niektoré projekty chce použiť aj financie z rezervného fondu. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa radnice Jana Kovácsová.

Mesto okrem iného chystá aj projekt prestupného bývania v dvoch bytovkách na ulici Československej armády i rekonštrukciu ulice Vodnej a mosta Dancka.

„Ďalšie investičné zámery a zhodnotenie majetku rekonštrukciou objektov a stavieb sú zapracované do projektov, ktoré sú v štádiu hodnotenia, alebo prípravy projektovej dokumentácie,“ spresnila s tým, že ide napríklad o prestavbu bývalého kina, zriadenie remeselných dielní a galérie v prízemí Mestského kultúrneho strediska, či vodozádržné opatrenia na mestských budovách.

Mesto v roku 2021 zo svojho rezervného fondu použije na finančné vykrytie kapitálových aktivít necelých 357 000 eur. Z toho pôjde na prestupné bývanie 194 500 eur, na opravu cesty na Záhradnej ulici 112 500 eur, na MŠ na Budulovskej ulici necelých 40 000 eur a na dobudovanie technickej infraštruktúry v meste takmer 10 000 eur.

Rozpočet mesta na roky 2021 – 2023 je zostavený ako mierne prebytkový s predpokladanou výškou pozitívneho rozdielu medzi príjmami a výdavkami, vrátane finančných operácií, vo výške zhruba 12 500 eur. Počíta s výdavkami 15,45 milióna eur, z čoho 10,8 milióna eur tvoria bežné výdavky a 4,3 milióna eur kapitálové. Prebytok bežného rozpočtu chce Moldava nad Bodvou použiť na krytie schodku – toho kapitálového.

„Pandémia nového koronavírusu budúcoročný rozpočet ovplyvnila zatiaľ výpadkom príjmov z podielových daní oproti minulému roku, ktorý je podľa prognóz vo výške 76 000 eur,“ doplnila Kovácsová.