Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Moldava nad Bodvou od pondelka otvorí svoje školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Podmienkou účasti dieťaťa na prezenčnej výučbe je testovanie aspoň jedného z rodičov, test na ochorenie COVID-19 platí jeden týždeň.

Moldava nad Bodvou 26. februára (TASR) – Mesto Moldava nad Bodvou od pondelka (1. 3.) otvorí materské školy (MŠ), základnú školu (ZŠ) aj základnú umeleckú školu (ZUŠ) vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Informuje o tom na svojej webovej stránke s tým, že spustenie prezenčnej výučby umožňuje súčasná epidemiologická situácia.

„Na základe usmernení ministerstva školstva a regionálneho úradu verejného zdravotníctva a uznesení príslušných orgánov vydali primátor mesta a riaditelia ZŠ rozhodnutia o spustení prezenčnej výučby v MŠ a v ZŠ na prvom stupni vrátane ZUŠ pre deti prvého stupňa ZŠ,“ uvádza radnica.

Pripomína, že podmienkou účasti dieťaťa na prezenčnej výučbe je testovanie aspoň jedného z rodičov, test na ochorenie COVID-19 platí jeden týždeň. Deti a žiaci sa testovať nemusia. Spresnené inštrukcie k organizácii nástupu do škôl sú zverejnené na webových stránkach alebo sociálnych sieťach jednotlivých škôl.

„Vyučovanie žiakov druhého stupňa ZŠ, stredných škôl a dospelých v individuálnej forme výučby a skupinová forma výučby sa podľa podmienok školy realizujú dištančne,“ uvádza sa v rozhodnutí primátora Slavomíra Borovského, ktoré vydal vo štvrtok (25. 2.).