Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Monitorovací systém v Dolnom Kubíne sa rozšíri o nové kamery

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Otočný kamerový systém pomôže mestskej polícii pri sledovaní problematických lokalít.

Dolný Kubín 17. februára (TASR) – Na bezpečnosť v Dolnom Kubíne budú dohliadať nové kamery. Jedna je umiestnená na budove Mestského kultúrneho strediska (MsKS), druhú kameru osadia na Zmeškalovom dome. Nahradí tak starú, analógovú. TASR o tom v pondelok informoval Martin Buzna z kancelárie vedenia mesta.

Otočný kamerový systém pomôže mestskej polícii pri sledovaní problematických lokalít. Samospráva naň získala dotáciu z Ministerstva vnútra SR 8000 eur, mesto prispelo 5230 eurami. "Umiestnenie kamier umožní mestskej polícii dohliadať na bezpečnosť vo frekventovaných lokalitách. Monitorovať budú priestor na Námestí slobody pri MsKS a na Hviezdoslavovom námestí," ozrejmil dolnokubínsky primátor Ján Prílepok. Kameru na Námestí slobody spustia v najbližších dňoch, tú na Zmeškalovom dome osadia v marci.

Podľa náčelníka mestskej polície Dušana Medzihradského záznamy z kamier pomôžu polícii pri okamžitom riešení rôznych prípadov priamo na mieste, alebo môžu slúžiť ako dôkaz v rámci objasňovania priestupkov, ale aj trestných činov. "Našim zámerom bolo nainštalovať kamery na týchto miestach, keďže tu častejšie dochádza k znečisťovaniu verejného priestranstva, poškodzovaniu majetku mesta, narúšaniu verejného poriadku či k inej protispoločenskej činnosti," doplnil.

V meste je 17 kamier, 15 otočných a dve statické. Umiestnené sú na najfrekventovanejších miestach. Dolnokubínska mestská polícia chce v tomto roku pokračovať v modernizácii, plánuje napríklad zefektívniť dispečing kamerového systému.