Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Moratórium sa v Bratislavskom a Trnavskom kraji predĺži

Na snímke obálky pre komunálne voľby a voľby do VÚC vo volebnej miestnosti na ZŠ Hroncova v Košiciach 29. októbra 2022. Foto: TASR - František Iván

Dôvodom je avizované predĺženie otvorenia volebných miestností v obciach Tomášov (okres Senec), Macov a Povoda (obe okres Dunajská Streda).

Bratislava 29. októbra (TASR) - Volebné moratórium v Bratislavskom a Trnavskom kraji sa predĺži. Potvrdili to predstavitelia štátnej volebnej komisie s tým, že v Trnavskom kraji sa predĺži nateraz o 1,5 hodiny a v Bratislavskom kraji o 45 minút. Dôvodom je predĺženie otvorenia volebných miestností v obciach Tomášov (okres Senec), Macov a Povoda (obe okres Dunajská Streda).

"Štátna komisia zdôrazňuje, že k ukončeniu volebného moratória v príslušnom volebnom obvode, čo je aj volebný obvod samosprávneho kraja, dôjde až potom, čo sa ukončí hlasovanie vo všetkých volebných okrskoch," informoval Orosz. Nevylúčil, že k predĺženiu volieb môže prísť aj v niektorom z okrskov v ďalších samosprávnych krajoch.

V prípade Tomášova by malo ísť o 45-minútové predĺženie volieb, v Macove by sa malo voliť o hodinu a pol dlhšie.

"Čo sa týka priebežných výsledkov, až po uzavretí poslednej okrskovej komisie bude možné priebežné výsledky za daný kraj zverejňovať," povedal predseda Štatistického úradu (ŠÚ) SR Peter Peťko. Štatistický úrad by mal priebežné neoficiálne výsledky volieb šéfov samosprávnych krajov aktualizovať v polhodinových intervaloch.

V sobotu si voliči prvýkrát v jeden deň vyberajú svojich zástupcov do orgánov miest, obcí i samosprávnych krajov. Hlasovať môžu len v mieste svojho trvalého bydliska.