Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Most pre peších v Prievidzi bude mať nájazdové rampy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Samospráva má v pláne tiež úpravu križovatky na Gorazdovom nábreží.

Prievidza 1. februára (TASR) - Most pre peších nad riekou Handlovka v časti Prednádražie v Prievidzi bude mať nájazdové rampy. Osádzajú ich tam v týchto dňoch pracovníci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD), rampy podľa samosprávy uľahčia prístup na most cyklistom, vozičkárom, ale i rodičom s kočíkmi. Informovala o tom mestská poslankyňa Natália Svítková.

"Tento priestor má neskutočne veľký potenciál. Zatiaľ s ním pracujeme len veľmi okrajovo, čo ma mrzí, lebo mám určitú víziu viažucu sa k využitiu Prednádražia. Nepredpokladám však, že sa mi ju podarí naplniť v celom rozsahu už v tomto volebnom období," skonštatovala Svítková.

Čiastkové kroky podľa nej už začala samospráva robiť v minulom volebnom období, rovnako ako teraz v prípade nájazdových rámp. "Onedlho tadiaľto pribudne aj nové značenie cyklistických pruhov vedúcich trasou popod mosty od potravinárskej firmy, vedľa rieky Handlovka až po Gorazdovo nábrežie," avizovala.

Samospráva má v pláne tiež úpravu križovatky na Gorazdovom nábreží. "Zabezpečiť by sa mali nové obrubníky, ako aj nový prechod, ktorý sa posunie ďalej od križovatky, čím dôjde k vyššej bezpečnosti celého priestoru," dodala Svítková.