Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Most pri Sirníku bude od utorka s obmedzeniami opäť prejazdný

Košický samosprávny kraj (KSK) sprejazdnil ráno 9. novembra 2021 náhradné premostenie po jednom z najdlhších mostov v Košickom kraji pri obci Sirník M2774 (na snímke) v okrese Trebišov. Foto: TASR - Roman Hanc

KSK počas septembra odstránil spolu 11 poškodených nosníkov typu Vloššák v jednom z polí mosta, ktorých veľká časť praskla.

Sirník 8. novembra (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) sprejazdní náhradné premostenie po jednom z najdlhších mostov v Košickom kraji pri obci Sirník v okrese Trebišov. Vodiči po ňom opäť prejdú od utorka (9. 11.) 7.00 h, informoval v pondelok Úrad KSK.

Most bude prejazdný pre osobné autá, kamióny do 7,5 tony a autobusy s nosnosťou do 15 ton. Prejazd cez náhradné premostenie bude riadený svetelnou signalizáciou, doprava bude vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu.



Dočasný most je osadený v časti poškodeného mosta, ktorá bola zbúraná. Znamená to, že doprava bude vedená stredom mosta. Premostenie je dlhé 21 metrov a široké 3,2 metra, vodičom poslúži do výstavby nového mosta. Verím, že bude pre obyvateľov dotknutých obcí prínosom hlavne počas zimy a aj napriek obmedzeniu rýchlosti pri prejazde na 30 kilometrov za hodinu im zjednoduší cestovanie,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Vzdialenosť medzi jednotlivými vozidlami pri prejazde po premostení by mala byť 20 metrov, o obmedzení bude vodičov informovať dopravné značenie. Po premostení budú môcť prejsť aj chodci. Nákladná doprava nad 7,5 tony bude využívať obchádzkovú trasu tak ako doposiaľ, teda cez obce Zemplínsky Branč, mesto Trebišov a ďalej po trase Trhovište a Oborín. Prímestská autobusová doprava bude po úprave cestovného poriadku jazdiť po premostení od stredy (10. 11.).

KSK počas septembra odstránil spolu 11 poškodených nosníkov typu Vloššák v jednom z polí mosta, ktorých veľká časť praskla. Následne bolo odstránených viac ako 300 ton sutín na výstavbu náhradného premostenia. Okrem prípravných prác zhotoviteľ vybudoval nájazdové rampy vedúce k dočasnému premosteniu.

Kraj v najbližších dňoch spustí proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavebných prác. Jedným z kritérií verejného obstarávania bude aj doba výstavby nového mosta. Demolačné práce a komplexná rekonštrukcia mosta sa začne na jar budúceho roka,“ informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.