Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Motocyklista bez ochranného odevu šiel vyše 120 km/h, viezol aj dieťa

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje motocyklistov na to, aby nezabúdali na ochranný odev seba aj svojich spolujazdcov.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Motocyklista sa v Bratislavskom kraji bez ochranného odevu preháňal rýchlosťou 124 kilometrov za hodinu, na motorke pritom viezol maloleté dieťa. Povolenú rýchlosť mimo obce prekročil o viac ako 30 kilometrov za hodinu. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

"Dopravní policajti zaznamenali jazdu motocyklistu, ktorý bez ochranného odevu prevážal na motocykli maloleté dieťa. Mimo obce prechádzal rýchlosťou 124 kilometrov za hodinu. Nezodpovedný vodič bol za prekročenie rýchlosti jazdy mimo obce riešený na mieste v blokovom konaní," približuje polícia.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje motocyklistov na to, aby nezabúdali na ochranný odev seba aj svojich spolujazdcov. Podľa zákona je vodič motocykla a jeho spolujazdec povinný počas jazdy používať riadne upevnenú schválenú ochrannú prilbu. "Nemali by však zabúdať ani na rukavice, bundu s dlhými rukávmi, dlhé nohavice a topánky s ochranou členkov. Tie síce nie sú zákonom povinné, avšak v prípade pádu alebo nehody dokážu zmierniť následky zranení," podotýka polícia.