Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Motorkár v Bystričanoch jazdil pod vplyvom alkoholu a v čase zákazu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Policajti lustráciou zistili, že motocyklistovi udelil okresný dopravný inšpektorát v Ružomberku zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá od 3. mája minulého roka na 24 mesiacov.

Bystričany 13. mája (TASR) - Trest odňatia slobody až na dva roky hrozí 29-ročnému mužovi z okresu Topoľčany, ktorý jazdil po odkaliskách v Chalmovej, časti Bystričian (okres Prievidza) pod vplyvom alkoholu a v čase, keď to mal zakázané. Muža policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Keďže motocyklista jazdil po súkromnom pozemku, snažil sa ho zastaviť pracovník súkromnej bezpečnostnej služby. Muž však zoskočil z motorky, hodil ju na zem a ušiel,"
opísali policajti.



Privolaní policajti z Novák muža v krátkom čase vypátrali a skontrolovali. "Pri kontrole ho podrobili dychovej skúške. Motocyklista nafúkal 0,99 mg/l, čo predstavuje 2,06 promile. Opakovaná dychová skúška ukázala ešte vyššiu hodnotu, a to 2,21 promile (1,06 mg/)," priblížila polícia.

Policajti lustráciou zistili, že motocyklistovi udelil okresný dopravný inšpektorát v Ružomberku zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá od 3. mája minulého roka na 24 mesiacov. Muž si na súd počká vo väzbe, rozhodol sudca.