Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Materská škola v Horných Ozorovciach má novú IT techniku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príspevok na výchovu a vzdelávanie detí MŠ poskytlo mestu Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v rámci podpory predprimárneho vzdelávania.

Bánovce nad Bebravou 17. januára (TASR) - Novú počítačovú techniku zabezpečilo do materskej školy (MŠ) v Horných Ozorovciach mesto Bánovce nad Bebravou. Personálu škôlky, ale aj externým spolupracovníkom rozšíri možnosti vzdelávania, práce s deťmi, výchovných a záujmových aktivít. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.

"Základné vybavenie obstaraného IT setu obsahuje nový notebook, LCD monitor a dokovaciu stanicu pre pripojenie notebookov a iných externých zariadení," konkretizovala samospráva.

Notebook sa môže podľa nej variabilne využiť pri výučbe v triede s praktickým napojením na interaktívnu tabuľu. Rozšíri možnosti výučby aj v detskom počítačovom kútiku, keď budú môcť zároveň na počítačoch pracovať viaceré deti, vo dvojiciach alebo menších skupinkách. "Techniku využije i lektor anglického jazyka, logopedička alebo napríklad pracovníci centra voľného času pri záujmových krúžkoch. Nezanedbateľná je pomoc techniky v čase obmedzení pri online hodinách," doplnila radnica.

Praktickým riešením je podľa nej aj umiestnenie nového LCD monitora na stenu pomocou otočného držiaka medzi jedálňou a spálňou, nakoľko sa v oboch miestnostiach príležitostne uskutočňujú rôzne aktivity.

Príspevok na výchovu a vzdelávanie detí MŠ poskytlo mestu Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v rámci podpory predprimárneho vzdelávania. Finančné prostriedky pridelilo jednotlivým škôlkam podľa počtu detí, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné.