Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Multifunkčný športový areál na Sihoti má prejsť rozsiahlou obnovou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vo vypracovanej štúdii sa počíta napríklad s rozšírením atletickej dráhy zo šiestich na osem dráh.

Nové Zámky 11. novembra (TASR) – Mesto Nové Zámky pripravuje rozsiahlu obnovu mestského multifunkčného športového areálu na Sihoti. Radnica chce z neho vytvoriť priestor na šport, oddych i rôzne služby doplnkového charakteru. Zámer už schválili aj mestskí poslanci.

Vo vypracovanej štúdii sa počíta napríklad s rozšírením atletickej dráhy zo šiestich na osem dráh. Podstatnou časťou projektu je však výstavba nových tribún po celom obvode hlavného ihriska a rekonštrukcia hlavnej tribúny.

Obnova počíta tiež s umiestnením viacerých funkcií vo vnútorných priestoroch areálu. Pôjde napríklad o hygienické a sociálne priestory pre návštevníkov, zdravotnú službu, bufety či sklady na prevádzku štadióna. „Areál bude dotvorený novými spevnenými plochami a výsadbou zelene. Na potreby parkovania sa navrhujú nové parkovacie plochy bez zásahu do zelenej plochy,“ informovala radnica.

Ako pripomenul mestský úrad, prestavba štadióna predstavuje stavebno-technické úpravy podľa kritérií UEFA na štadión kategórie 2 s kapacitou 4700 divákov. „Vzhľadom na rozsiahlu investíciu prestavby je navrhované rozdelenie prác do piatich etáp,“ uviedla radnica.