Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Muránskej Dlhej Lúke ponúkli prácu 37 poberateľom sociálnych dávok

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Ján Siman

Medzi oslovenými poberateľmi majú v obci aj viacero ľudí so stredoškolským vzdelaním s maturitou.

Muránska Dlhá Lúka 15. júna (TASR) - Samospráva obce Muránska Dlhá Lúka v okrese Revúca čaká na vyjadrenie 37 oslovených poberateľov sociálnych dávok. Ako pre TASR povedal starosta obce, kde žije 836 obyvateľov, Marek Nosko, ich zamestnávanie bude zložité vzhľadom na to, že od Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v tomto prípade obec nedostane peniaze ani na koordinátorov, ani na potrebný materiál.

"Berieme to tak, že možno tým ľuďom skutočne pomôžeme, ak začnú naozaj pracovať. V priebehu budúceho týždňa budeme vedieť, či niektorí z oslovených ponuku neodmietnu a podľa toho sa rozhodneme, akú prácu im dáme," povedal Nosko.

Medzi oslovenými poberateľmi sociálnych dávok majú v Muránskej Dlhej Lúke aj viacero ľudí so stredoškolským vzdelaním s maturitou. "Podľa vzdelania uvažujeme aj o primeranej práci v prospech obce. Možno vytvoríme napríklad pracovné miesto v archíve. Budeme sa však snažiť o využitie potenciálu tých ľudí primerane ich skúsenostiam. Samozrejme to budú aj tie najmenej náročné práce, ako je zametanie ulíc," doplnil starosta.