Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Muž bez prilby a s dvoma promile jazdil na babete po Horných Orešanoch

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Polícia upozorňuje motocyklistov, že na akomkoľvek motocykli, či už ide o závodnú motorku alebo malú babetu, sú povinní mať počas jazdy na hlave riadne upevnenú ochrannú prilbu.

Horné Orešany 5. mája (TASR) – Pre neštandardný spôsob jazdy a absenciu prilby na hlave zastavila policajná hliadka vodiča motocykla značky Jawa Babetta v obci Horné Orešany pri Trnave. Pri kontrole hliadka zistila, že 60-ročný muž nie je držiteľom vodičského preukazu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Následne hliadka podľa hovorkyne podrobila vodiča dychovej skúške, pričom nafúkal viac ako dve promile alkoholu. Policajti ho ihneď obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajnú stanicu.

"Muž je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za jazdu pod vplyvom alkoholu mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok, je riešený v tzv. superrýchlom konaní. Do rozhodnutia o vine a treste zostane v cele policajného zaistenia," dodala hovorkyňa.

Polícia upozorňuje motocyklistov, že na akomkoľvek motocykli, či už ide o závodnú motorku alebo malú babetu, sú povinní mať počas jazdy na hlave riadne upevnenú ochrannú prilbu. Rovnaké pravidlo platí aj pre spolujazdcov. Spolujazdcom môže byť iba osoba staršia ako 12 rokov.