Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Muža bez vodičáku naháňala polícia, spôsobil nehodu a ušiel

Snímka z miesta nehody. Foto: TASR KR PZ Banská Bystrica

Keď hliadka zastavila na mieste nehody, zistila, že sa vo vozidle nachádza spolujazdkyňa, 31-ročná Lučenčanka.

Zvolen 15. mája (TASR) - Vodič vozidla Volkswagen Passat išiel po ceste I/16 v smere od Žiaru nad Hronom na Lučenec, pričom bol z dôvodu spáchania priestupku zastavovaný hliadkou polície. Po tom, ako vodiča zastavovala hliadka, začal s autom unikať, následne havaroval a z miesta nehody ušiel. Udalosť sa stala v utorok 14. mája večer po 20.00 h vo Zvolene. TASR o tom informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

"Vodič na výzvy policajtov nereagoval a s vozidlom unikal v smere do Zvolena, pričom jazdil v protismere. Počas riskantnej jazdy na deliacom ostrovčeku nachádzajúcom sa medzi Neresnickou cestou a cestou I/16 narazil do dopravného značenia a následne aj do stĺpa verejného osvetlenia," priblížila prípad Kováčiková. "Po dopravnej nehode vodič z miesta ušiel," dodala.

Keď hliadka zastavila na mieste nehody, zistila, že sa vo vozidle nachádza spolujazdkyňa, 31-ročná Lučenčanka. K jej zraneniu nedošlo. "Polícia už pozná meno muža, ktorý mal vozidlo v čase nehody šoférovať. Malo by ísť o muža z Lučenca, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia a ani ním nikdy nebol a ktorý už mal v minulosti uložený niekoľkokrát zákaz činnosti viesť motorové vozidlá a tento zákaz opakovane porušil," doplnila.