Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Muž jazdil napriek doživotnému zákazu, hrozí mu väzenie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Vodiča zastavili a kontrolovali policajti odboru železničnej polície pri jednom z obchodných domov.

Trenčín 14. júla (TASR) - Trest odňatia slobody hrozí 23-ročnému Trenčanovi, ktorý jazdil v Trenčíne pod vplyvom alkoholu a napriek doživotnému zákazu šoférovať. Muža policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia. TASR o tom v stredu informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

Vodiča zastavili a kontrolovali policajti odboru železničnej polície pri jednom z obchodných domov. "Policajti zistili, že 23-ročný muž nie je držiteľom vodičského preukazu a ani vodičského oprávnenia na žiadnu skupinu. Navyše výsledok dychovej skúšky u neho bol 1,04 promile alkoholu," uviedla Adámiková.

Mladý muž mal podľa nej jazdiť aj napriek tomu, že mu od roku 2017 okresný súd uložil prostredníctvom trestného rozkazu trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu šesť rokov a od roku 2018 má v zmysle rozsudku súdu trest zákazu činnosti riadiť motorové vozidlá doživotne. "Obvineného policajti obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. V tomto prípade zákon ukladá trest odňatia slobody až na dva roky," dodala.