Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Muž, ktorý mal byť vo výkone trestu, šoféroval auto bez dokladov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vodič najskôr policajtom tvrdil, že má pri sebe iba osvedčenie o evidencii a žiadne iné doklady nemá, následne nadiktoval osobné údaje inej osoby.

Nové Zámky 26. januára (TASR) – Nitrianski policajti zadržali 32-ročného muža, po ktorom bolo vyhlásené pátranie a mal byť vo výkone trestu. Muž navyše jazdil na osobnom motorovom vozidle v čase, keď mal súdom uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Tento trest platí až do augusta 2026, informovalo vo štvrtok Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Policajti, vykonávajúci hliadkovú službu v územnom obvode Dvory nad Žitavou, dostali v popoludňajších hodinách informáciu, že na Škode Octavia sa má pohybovať muž, ktorý je v pátraní. Vozidlo, zodpovedajúce popisu, spozorovali na Cyrilometodskej ulici v Nových Zámkoch.

Vodič najskôr policajtom tvrdil, že má pri sebe iba osvedčenie o evidencii a žiadne iné doklady nemá, následne nadiktoval osobné údaje inej osoby. Po chvíli sa hliadke priznal, že klame a poskytol občiansky preukaz. Lustráciou cez operačné stredisko policajti zistili, že po mužovi z Trnovca nad Váhom bolo vyhlásené pátranie. Z dôvodu vykonávania ďalších procesných úkonov ho predviedli na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Nových Zámkoch.