Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Muž, ktorý utýral psa na verejnosti, strávi dva roky vo väzení

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Muž mal na verejnosti chytiť psa za krk, zodvihnúť ho nad hlavu a hodiť na cestu. Následne ho mal udrieť do oblasti hlavy a uší. Pes sa nedokázal postaviť na nohy a zostal ležať na ceste.

Bratislava/Nové Mesto nad Váhom 22. novembra (TASR) - Dva roky strávi vo väzení 30-ročný muž, ktorý utýral psa v obci Vaďovce v okrese Nové Mesto nad Váhom. Zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová tvrdí, že ide skôr o výnimku.

"Obvinený uzatvoril dohodu o vine a treste s prokurátorkou. Bol mu uložený nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní dvoch roky. Rozsudok nadobudol právoplatnosť vyhlásením a nie je proti nemu prípustné odvolanie," povedal pre TASR hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Muž bol v minulosti viackrát súdne trestaný.

Stanová hovorí, že väčšina prípadov týrania zvierat ostáva bez udelenia trestu, zvyčajne je to pre nedostatočné dôkazy. Na takéto činy treba podľa nej naďalej poukazovať. "Ešte stále žijeme v spoločnosti, ktorá do veľkej miery týranie zvierat toleruje a mnoho tyranov pre nedostatok dôkazov ostáva nepotrestaných," skonštatovala zvieracia ombudsmanka. Pripomína tiež, že aj keď sú zvieratá na Slovensku pred násilím chránené prísnejšie, samotná vymožiteľnosť práva v tejto oblasti je nedostatočná.

Muž mal na verejnosti chytiť psa za krk, zodvihnúť ho nad hlavu a hodiť na cestu. Následne ho mal udrieť do oblasti hlavy a uší. Pes sa nedokázal postaviť na nohy a zostal ležať na ceste. Potom mal muž na vôdzke urobiť slučku, ktorú prevliekol psovi okolo krku a mal ho odtiahnuť do dvora rodinného domu.