Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Muž mal napadnúť svoju matku nožom, hrozí mu trojročné väzenie

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Muž mal najskôr kopať a udierať päsťou do zasúvacích dverí od obývacej izby, potom mal zobrať matkin notebook a hodiť ho na podlahu.

Bánovce nad Bebravou 6. júla (TASR) - Trest odňatia slobody až na tri roky hrozí 28-ročnému mužovi, ktorý mal v byte v Bánovciach nad Bebravou pod vplyvom alkoholu s nožom napadnúť svoju matku a spôsobiť jej zranenia. Policajti ho obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. TASR o tom v stredu informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Muž mal najskôr kopať a udierať päsťou do zasúvacích dverí od obývacej izby, potom mal zobrať matkin notebook a hodiť ho na podlahu. Matka mala z agresívneho a nepríčetného správania sa svojho syna strach, preto zavolala na číslo 158 a privolala si na pomoc hliadku polície," uviedla Kuzmová.

Obvinený si mal následne zobrať nôž, sadnúť si vedľa svojej matky a spôsobiť jej povrchovú reznú ranu v oblasti pravého stehna. "Nožom sa mal zaháňať aj pred jej tvárou. Pred príchodom policajnej hliadky mal ešte stihnúť dorezať nožom operadlo kresla, na ktorom jeho matka sedela," doplnila policajná hovorkyňa.

Policajná hliadka muža obmedzila na osobnej slobode a vykonala s ním dychovú skúšku s výsledkom 2,08 promile alkoholu. "Vyšetrovateľ podal podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby a spisový materiál odovzdal prokurátorovi na ďalšie konanie. Muž je momentálne umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," dodala Kuzmová.