Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Muž obvinený z drogovej trestnej činnosti mal porušovať opatrenia súdu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Bánovská polícia muža obvinila ešte v apríli tohto roka.



Bánovce nad Bebravou 29. júna (TASR) - Opatrenia, uložené súdom ako náhrada za pobyt vo väzbe, mal porušovať 39-ročný muž obvinený z drogovej trestnej činnosti. Bánovský policajný vyšetrovateľ preto opäť spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. Informovala o tom v stredu na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Bánovská polícia muža obvinila zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi ešte v apríli tohto roka. "Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie, s tým sa súd nestotožnil a obvinenému väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka," uviedli policajti.

Vzhľadom na to, že zo strany obvineného malo dochádzať k porušovaniu súdom uložených opatrení, polícia ho zadržala a vyšetrovateľ opakovane spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné trestné stíhanie. "Obvinený, ktorý bol už v minulosti súdne trestaný, teraz čaká na rozhodnutie o väzbe v cele policajného zaistenia," doplnili policajti.

Podľa polície aml neoprávnene dovážať z Holandska na Slovensko a následne u seba prechovávať omamné a psychotropné látky. Pri zadržaní políciou mal pri sebe plastovú škatuľku, ktorá obsahovala sušený rastlinný materiál zelenej farby a dve hnedé lepkavé živičné hrudky. "Z predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v Bratislave vyplynulo, že zo zadržaného množstva konope a hašiša by bolo možné pripraviť spolu 21 bežných jednotlivých dávok drogy, ktoré sú spôsobilé po aplikácii ovplyvniť psychiku užívateľa," dodala polícia.