Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

UTIEKOL Z MIESTA DOPRAVNEJ NEHODY: Polícia mužovi namerala 3,4 promile

V Nitre na Dolnočermánskej ulici došlo ku kolízii dvoch osobných áut a chodkyne. 31.3.2023 Foto: FB Polícia SR - Nitriansky kraj

Vodič si nevšimol, že na mieste zrážky zostala odpadnutá tabuľka s evidenčným číslom jeho auta.

Nitra 31. marca (TASR) - Vodič osobného motorového vozidla Daewoo Lanos spôsobil v Nitre na Dolnočermánskej ulici dopravnú nehodu a z miesta ušiel. Nevšimol si, že na mieste zrážky zostala odpadnutá tabuľka s evidenčným číslom jeho auta. Keď ho policajti doma vyhľadali, 40-ročný vodič nafúkal 3,4 promile, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Pri nehode došlo ku kolízii dvoch osobných áut. Vodič vozidla Daewoo Lanos narazil do Opla Astra, z ktorého práve vystupovala 32-ročná žena. Tá sa v poslednej chvíli zrážke vyhla. Vodič Daewa po nehode z miesta zrážky ušiel. "Keď si po neho domov prišli policajti, nevládal stáť na nohách a neustále padal. S policajnou hliadkou odmietal spolupracovať a zakročujúci policajti si z jeho úst vypočuli hneď niekoľko nadávok a vyhrážok," opísala chvíle po nehode polícia.

Vodič bol predvedený na policajné oddelenie, kde s ním boli po vytriezvení vykonávané ďalšie procesné úkony. Policajti pri jeho lustrácii zistili, že muž už dvakrát prišiel o vodičský preukaz na viac ako rok za alkohol a drogy. Prípad vyšetrujú nitrianski dopravní policajti ako prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.