Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Muž s doživotným zákazom šoférovania spôsobil nehodu, bol opitý

Snímka z miesta nehody v Plaveckom Mikuláši. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Trnavčan Jozef O. s doživotným zákazom šoférovania spôsobil v nedeľu (10. 10.) dopravnú nehodu v obci Plavecký Mikuláš. Bol opitý. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Priblížil, že 45-ročný vodič auta bez evidenčných čísiel pri prejazde zákrutou zišiel mimo vozovky do priekopy, kde narazil do betónového stĺpika. "Policajti podrobili vodiča po príchode na miesto vykonaniu dychovej skúšky, ktorá skončila s pozitívnym výsledkom. V dychu mu namerali 0,93 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 1,96 promile," uviedol.

Opitého šoféra eskortovali na policajné oddelenie. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie. Muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave apeluje na vodičov motorových vozidiel, aby pred ani počas jazdy nepožívali alkohol ani iné návykové látky. Na Slovensku platí tzv. nulová tolerancia alkoholu v dychu vodiča.