Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Muž sa cez telefón vyhrážal dôchodkyni z Lučenca, obral ju o 6500 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podvodník dôchodkyňu kontaktoval telefonicky v stredu (1. 6.) a predstaviť sa mal ako policajt.

Lučenec 3. júna (TASR) – Polícia upozorňuje verejnosť na podvodné telefonáty, v okrese Lučenec zaznamenala v uplynulom období hneď niekoľko podobných prípadov. Pri jednom z nich sa podvodníkom podarilo pripraviť 79-ročnú dôchodkyňu o úspory vo výške 6500 eur. Na sociálnej sieti o tom informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podvodník dôchodkyňu kontaktoval telefonicky v stredu (1. 6.) a predstaviť sa mal ako policajt. "Žene povedal, že jej dcéra v aute zrazila a zranila nejaké dieťa. Dôchodkyni povedal, že všetky peniaze, čo má doma, má vložiť na číslo bankového účtu, ktoré jej nadiktoval," priblížila polícia.

Podvodník žene tvrdil, že informáciu o tom, že je policajt, si môže overiť aj na čísle 158. Dôchodkyňu tiež varoval, že peniaze má na účet vložiť ihneď, lebo "prídu poľskí vrahovia a zavraždia ju aj jej dcéru a že ju okradnú". Žene dokonca zavolal taxík, ktorý ju odviezol na poštu v Lučenci. Poškodenú utvrdil v tom, že po vložení peňazí na určený účet ju na mieste vyzdvihnú policajti, čo sa však nestalo.

Neznámy páchateľ týmto spôsobom pripravil dôchodkyňu o úspory vo výške 6500 eur. Polícia v súvislosti s prípadom vyzýva ľudí, aby neverili neznámym osobám, ktoré ich telefonicky kontaktujú z rôznych príčin a žiadajú od nich peniaze. V prípade podozrivých telefonátov polícia odporúča verejnosti zavolať na číslo 158.