Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Muž sa mal ako sprostredkovateľ štúdia obohatiť o tisícky eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Polícia vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu.

Bardejov 1. februára (TASR) - Muž sa mal ako sprostredkovateľ štúdia v zahraničí neoprávnene obohatiť o tisícky eur, prípadom sa zaoberá polícia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že 50-ročný Bardejovčan oslovil iného muža s požiadavkou, aby mu sprostredkoval pre syna štúdium na futbalovej škole vo Veľkej Británii.

"Sprostredkovateľ vystavil faktúru vo výške 24.000 eur, ktorú Bardejovčan uhradil prevodom zo svojho bankového účtu. Otec predložil aj všetky potrebné synove doklady k štúdiu, a keďže ten bol na školu prijatý, otec uhradil ďalších 4300 libier ako depozit za štúdium a potom v troch platbách sumy v celkovej výške 40.060 libier. Išlo o jednotlivé platby za ročné štúdium, ktoré uhradil priamo škole," priblížila hovorkyňa.

Bardejovčan však neskôr zistil, že uhradená prvá suma vo výške 24.000 eur nešla na účet futbalovej školy, ale priamo sprostredkovateľovi ako provízia za vybavenie štúdia. Ligdayová dodala, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu.