Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mladík sexuálne zneužil iného muža v Bánovskom okrese

Ilustračné foto Foto: TASR

Páchateľ je už obvinený.

Bánovce nad Bebravou 10. decembra (TASR) - Zo zločinu sexuálneho násilia obvinil vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou 23-ročného Vladimíra z toho istého okresu.

"Obvinený Vladimír 7. decembra o 02.00 h na ulici Jána Matušku v Bánovciach nad Bebravou fyzicky napadol 21-ročného muža, ktorého začal udierať do oblasti hlavy. Keď poškodený upadol do bezvedomia, Vladimír ho vyzliekol a sexuálne zneužil," informoval dnes TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Ako pokračoval, mladík sa na sexuálne násilie prebral a utiekol. "Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na päť až desať rokov," dodal.

Mladíci lúpili

Zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou 23-ročného Vladimíra, 16-ročného Marka a 15-ročného Zdenka, všetkých z toho istého okresu. Mladí muži prepadli v priebehu noci 7. decembra v Bánovciach troch ľudí, pričom dvom z nich ukradli rôzne veci. TASR o tom dnes informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Vladimír a Marko asi o 2.30 h fyzicky napadli na ulici Jána Matušku 30-ročného muža. Poškodeného chytili pod krk, stiahli ho na zem, kde ho udierali do oblasti hlavy a brucha. Následne mu zobrali mobil, peňaženku, kľúče, bundu a okuliare, pričom mu spôsobili škodu vo výške 255 eur," uviedol k prvému prípadu Kudlička.

Ako pokračoval, Vladimír medzi 2.00 a 3.00 hodinou na ulici Sládkovičovej v úmysle zmocniť sa cudzej veci fyzicky napadol 37-ročného muža, ktorému počas incidentu prehľadal vrecká nohavíc, no žiadnu vec mu neodcudzil. "Vladimír, Marko i Zdenko v približne rovnakom časovom rozmedzí na ulici Farskej ešte fyzicky napadli 23-ročného muža a zobrali mu z vrecka mobil a peňaženku, čím mu vznikla škoda 57 eur," dodal.

Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Trestné sadzby odňatia slobody sa u mladistvých znižujú na polovicu.