Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

ZÁBUDLIVÝ DEALER: Na čerpacej stanici si zabudol tašku s drogou

Trest odňatia slobody až na desať rokov hrozí 35-ročnému mužovi z Púchovského okresu, ktorý u seba prechovával metamfetamín. Foto: KR PZ v Trenčíne

Obsluha čerpacej stanice taštičku odložila a keď si majiteľ pre tašku nechodil, túto neprezerala a odovzdala na polícii.

Prievidza 1. júla (TASR) - Trest odňatia slobody až na desať rokov hrozí 35-ročnému mužovi z Púchovského okresu, ktorý u seba prechovával metamfetamín. Tašku s drogou si zabudol na čerpacej stanici, jej obsluha ju odovzdala polícii. Muž už čelí obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Informovala o tom v stredu na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Obvinený si v Prievidzi pre vlastnú potrebu od doposiaľ neznámeho muža zadovážil drogy. Zakúpené drogy si mal vložiť do príručnej tašky a následne sa zastaviť na kávu na čerpacej stanici. Po odchode z čerpacej stanice si však taštičku zabudol na stolíku pri káve," uviedli policajti.



Obsluha čerpacej stanice taštičku odložila a keď si majiteľ pre tašku nechodil, túto neprezerala a odovzdala na polícii. "Policajti chceli kontaktovať majiteľa taštičky a zistili, že sa v nej nachádza podozrivý kryštalický materiál. Ten v zmysle zákona zaistili a zaslali na expertízne skúmanie. To preukázalo, že muž u seba prechovával metamfetamín, množstvo ktorého zodpovedá minimálne 98 až 393 bežným dávkam drogy," priblížila polícia.

Za drogovú trestnú činnosť obvinenému mužovi z okresu Púchov hrozí niekoľkoročný trest odňatia slobody. Ak ho súd uzná vinným, môže si vo väzení posedieť tri až desať rokov, dodali policajti.