Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Muž z Gelnice vypadol z pohýnajúceho sa vlaku, utrpel vážny úraz

Ilustračné foto Foto: TASR

Policajný hovorca dodal, že podľa vlakvedúceho bol muž zjavne pod vplyvom alkoholu.

Sabinov 11. októbra (TASR) – Vážne zranenie dolnej končatiny utrpel cestujúci, ktorý v stredu (10. 10.) večer na zastávke v Orkucanoch vypadol z pohýnajúceho sa vlaku.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik informoval, že k udalosti došlo o 19.15 h po vypravení osobného vlaku zo zastávky, keď sa 59-ročný muž z Gelnice údajne rozhodol vystúpiť.

Podľa predbežného vyšetrovania vlakvedúci zbadal, ako sa otvárajú dvere. Kričal na cestujúceho, aby nevystupoval, lebo vlak už bol v pohybe. Následne k nemu pribehol a snažil sa ho zastaviť.

"Napriek snahe vlakvedúceho zachytiť muža ten po zlom dostúpení na posledný schodík z vlaku vypadol. Vlakvedúci ihneď zatiahol ručnú brzdu a následne upovedomil rušňovodiča a dispečing," uvádza sa v policajnej správe. Zamestnanec železníc hneď bežal na miesto, kde muž vypadol, a zistil, že mu vlak amputoval pravú nohu v oblasti členka.

Policajný hovorca dodal, že podľa vlakvedúceho bol muž zjavne pod vplyvom alkoholu, čo si všimol pri kontrole cestovného lístka. Prípad objasňujú prešovskí železniční policajti.