Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Muža, ktorý útočil kovovou tyčou v B. Štiavnici, polícia obvinila

Zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva obvinila polícia 40-ročného muža z Banskej Bystrice, ktorý v utorok (3. 3.) v Banskej Štiavnici kovovou tyčou zaútočil na 33-ročného muža zo Zvolena. Foto: KR PZ v Banskej Bystrici

Obvinený muž má toho na svedomí viac, je stíhaný aj za iné trestné činy a priestupky viacerými útvarmi Policajného zboru.

Banská Štiavnica 6. marca (TASR) - Zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva obvinila polícia 40-ročného muža z Banskej Bystrice, ktorý v utorok (3. 3.) v Banskej Štiavnici kovovou tyčou zaútočil na 33-ročného muža zo Zvolena.

"Bez trestu nezostal ale ani napadnutý Zvolenčan, ktorého vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil zo zločinu podvodu," informovalo v piatok Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici na svojej facebookovej stránke.



Polícia ďalej uvádza, že muž ešte vlani podvodným spôsobom preberal peniaze od poškodeného invalidného dôchodcu, čím ho uviedol do omylu a spôsobil mu škodu viac ako 3900 eur. V januári bolo po ňom vyhlásené pátranie, policajti ho zadržali ako obvineného až po tom, ako bol po útoku hospitalizovaný v nemocnici.

"Vyšetrovateľ už spracoval aj podnet na jeho vzatie do väzby a sudca rozhodol, že bude stíhaný väzobne," dodala polícia s tým, že obvinený muž má toho na svedomí viac, je stíhaný aj za iné trestné činy a priestupky viacerými útvarmi Policajného zboru.