Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Muža podozrivého z prenasledovania známych osobností vzali do väzby

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinený podal sťažnosť, prokurátorka si ponechala lehotu na prípadné podanie sťažnosti proti tomu, že súd nevzhliadol dôvody takzvanej útekovej väzby.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Obvineného muža podozrivého z prenasledovania známych osobností vzali do väzby. Rozhodol o tom Okresný súd Bratislava I, a to z dôvodov takzvanej preventívnej väzby, teda dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"Podľa sudcu pre prípravné konanie je dôvodnosť trestného stíhania v zmysle vzneseného obvinenia len v dvoch čiastkových skutkoch, keďže spĺňajú dôležitú podmienku opakovaného a dlhodobého konania obvineného," uviedol Adamčiak. Žiadosť obvineného o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka súdu zamietol.

Obvinený podal sťažnosť, prokurátorka si ponechala lehotu na prípadné podanie sťažnosti proti tomu, že súd nevzhliadol dôvody takzvanej útekovej väzby. O sťažnosti bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Polícia muža podozrivého z prenasledovania známych osobností v Bratislave vypátrala a zadržala v nedeľu (13. 11.).