Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Múzeum Bojnice otvorí sezónu novým podujatím Strašidelný zámok

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Strašidlá podľa PR manažérky múzea Petry Gordíkovej prídu na zámok koncom apríla a začiatkom mája.

Bojnice 16. marca (TASR) - Hlavnú turistickú sezónu na Bojnickom zámku otvorí nové podujatie Strašidelný zámok. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pre návštevníkov pripravilo i jubilejný ročník rozprávok a ďalšie sprievodné programy. TASR o tom informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková.

"Strašidelný zámok nadväzuje na dlhoročnú tradíciu festivalu duchov a strašidiel. Podujatie vyrozpráva príbeh z minulosti Bojníc o temných tieňoch ľudských slabostí a otváraní svetov, ktoré by mali ostať naveky uzamknuté," načrtla Gordíková. Strašidlá podľa nej prídu na zámok koncom apríla a začiatkom mája.

"S koncom školského roka prinesie múzeum detským návštevníkom v poradí už 25. ročník podujatia Rozprávkový zámok. Jubileum oslávi Bojnický zámok honosnými kráľovskými rozprávkami," doplnila Gordíková.

Na detského návštevníka bude podľa nej múzeum zameriavať pozornosť počas celého júna, okrem Rozprávkového zámku pripravuje aj oslavy Medzinárodného dňa detí a výstavu rozprávkových kostýmov. "Letná sezóna následne poskytne návštevníkom Bojníc mnoho atraktívnych sprievodných programov. Chýbať nebudú rozprávkové dopoludnia, večerné prehliadky a divadelné predstavenia," dodala.