Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Múzeum Spiša si pripomína 70. výročie svojho vzniku

Na archívnej snímke Múzeum Spiša - Provinčný dom na Letnej ulici v Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR Oliver Ondráš

Sídlom Múzea Spiša je sedem storočí existujúci objekt - Provinčný dom, ktorý je situovaný v historickom centre mesta Spišská Nová Ves.

Spišská Nová Ves 7. mája (TASR) – Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi si v piatok pripomína 70. výročie svojho vzniku. V tento deň ho môžu nadšenci pre históriu a prírodu navštíviť výnimočne až do siedmej hodiny podvečer za symbolické vstupné. Informovala o tom riaditeľka múzea Zuzana Krempaská.

Navyše podľa jej slov každý siedmy návštevník dostane pozornosť a sedemdesiaty návštevník získa najnovšiu publikáciu z vlastnej edičnej činnosti „Vlastivedný zborník Spiš 10“. Múzeum dáva do pozornosti aj interaktívne prehliadky doplnené o sedem jednoduchých úloh. Za ich správne vyriešenie je možno získať set tematických pohľadníc venovaných fotoateliéru Matz & spol. Pre mladších návštevníkov má múzeum pripravené pracovné listy k prírodovedným výstavám.

Sídlom Múzea Spiša je sedem storočí existujúci objekt - Provinčný dom, ktorý je situovaný v historickom centre mesta Spišská Nová Ves. Riaditeľka priblížila, že v Markušovciach zase privítajú návštevníkov sprievodcovia v historických kostýmoch, aby umocnili zážitok z prehliadky kaštieľa, francúzskeho parku a letohrádku Dardanely.

Múzeum ponúka návštevníkom množstvo noviniek. „V sobotu 1. mája sa začala letná turistická sezóna, čo znamená, že Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi, kaštieľ a letohrádok Dardanely v Markušovciach budú otvorené aj počas víkendov,“ dodala Krempaská.