Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 27. máj 2024Meniny má Iveta
< sekcia Regióny

Múzeum v Banskej Bystrici prináša cestovateľské utorky

Na archívnej snímke Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici Foto: TASR - Jozef Poliak

Podujatie sa bude konať v priestoroch Tihányiovského kaštieľa SSM 1. marca.

Banská Bystrica 21. februára (TASR) – Stredoslovenské múzeum (SSM) v Banskej Bystrici v marci ponúkne nové podujatie Príroda bez hraníc. Milovníci flóry a fauny sa budú môcť obrazne prejsť po tatranských chodníkoch, vysokohorských dolinách, alebo rozhliadnuť sa z vrcholov našich veľhôr prostredníctvom rozprávania cestovateľov. TASR o tom v pondelok informovala Dana Kurtíková z múzea. Podujatie sa bude konať v priestoroch Tihányiovského kaštieľa SSM 1. marca.

"Múzeum v súvislosti s aktuálnou pandémiou a cestovateľskými obmedzeniami prináša nový formát podujatia, ktorého cieľom je inovovať obľúbený Cestovateľský utorok. V Tihányiovskom kaštieli tak vždy prvý utorok v mesiaci prinesie rôzne prírodovedné prednášky či témy so zaujímavými ľuďmi počas podujatia Príroda bez hraníc. Prvým hosťom je Tomáš Trstenský, predseda Klubu slovenských turistov Banská Bystrica - Kremnička, inštruktor vysokohorskej turistiky, ktorý návštevníkom odhalí tajomstvá Tatier," priblížila Kurtíková.

"Tatry sú celoročne obľúbenou turistickou destináciou. Pri ich návšteve však často zabúdame na mnohé zásady, ktoré je potrebné dodržiavať, aby sme neohrozili seba i ostatných. Spoločne tak zistíme, na ktoré tatranské štíty sa možno vybrať po turistickej značke a kam môžeme ísť legálne so sprievodcom aj mimo oficiálnych značených trás. Ďalšou témou sú územia úplne uzavreté pred návštevníkmi Tatier. Spoznáme, aké hodnoty neživej a živej prírody sú chránené v Tatranskom národnom parku,“ dodal Trstenský.