Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Múzeum v Banskej Štiavnici hľadá účastníkov rezidenčného programu

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Témou budúcoročného rezidenčného programu je Múzeum v čase klimatickej zmeny.

Banská Štiavnica 19. októbra (TASR) - Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici spustilo prihlasovanie na rezidenčný program Forum for museum 2024. Program je určený pre odborníkov z rôznych oblastí humanitných odborov, z oblastí technického zamerania, umenia, ale aj študentov vysokých škôl.

Miriam Lenčová z oddelenia marketingu, komunikácie a zelených inovácií SBM informovala, že ambíciou programu je prispievať k procesu transformácie múzejných inštitúcií na inšpirujúce, polyfunkčné kultúrne inštitúcie 21. storočia, ktoré sa aktívne angažujú a kultivujú verejný diskurz.

"Zámerom rezidenčného programu je iniciovať inovatívne formy medziodborového výskumu a prezentácie zbierkového fondu SBM v kontexte hodnôt kultúrno - historického dedičstva lokality UNESCO," uviedla.

Témou budúcoročného rezidenčného programu je Múzeum v čase klimatickej zmeny. Prihlášky je možné posielať do 30. novembra, zverejnenie výsledkov je naplánované na 15. decembra. Viac informácií aj prihlasovací formulár nájdu záujemcovia na internetovej stránke SBM.