Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Múzeum v Nitre predstaví prácu archeológov a muzeológov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Návštevníci podujatia sa dozvedia, čo všetko sa udeje s archeologickým nálezom od jeho objavenia v zemi až do chvíle, kedy sa dostane do vitríny v múzeu.

Nitra 19. januára (TASR) - Prácu archeológov a muzeológov predstaví podujatie, ktoré pripravuje Ponitrianske múzeum v Nitre v spolupráci s Katedrou a archeológie Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Ako informovalo múzeum, konať sa bude 1. až 3. a 7. až 9. februára dopoludnia.

Návštevníci podujatia sa dozvedia, čo všetko sa udeje s archeologickým nálezom od jeho objavenia v zemi až do chvíle, kedy sa dostane do vitríny v múzeu. Zároveň sa naučia ako skúmať, chrániť a prezentovať minulosť.

Podľa organizátorov je podujatie určené predovšetkým stredoškolákom, ktorí uvažujú o štúdiu na vysokej škole. "Záujemcom o štúdium predstaví Katedra archeológie UKF svoje študijné odbory archeológia, muzeológia i pamiatková starostlivosť a kultúrne dedičstvo. Ostatným návštevníkom ukážu pracovníci katedry prácu, metódy a výsledky skúmania," doplnilo Ponitrianske múzeum.